Sponsor

Thursday, September 3, 2015

--> Alhamdulillah | OOTD tunang

With my BFF

Alhamdulillah dah selamat majlis pertunangan hari Isnin lepas, 31 Ogos 2015. Majlis pun lancar je, cuaca pun sangatlah elok. Syukur sangat. Risau jugak sebab Ahad tu boleh kata sepanjang hari hujan.

So entry ni tunjuk OOTD masa tunang kita dulu je, lepas ni baru update lagi, sebab banyak info macam harga catering, harga khemah tak tau lagi. Kita update yang mana kita tau dulu la ok.

Baju kita ni last minute sangat beli, hari Sabtu 29 Ogos tu baru beli. Dugaan sangat nak cari baju berjenis kat pekan Parit Buntar tu, last last dah tak larat pusing grab jugak la baju ni. Baju agak besar and labuh, nak alter pun xde masa huhu. Harga dia RM269. Nangis sebab tak dapat nak cut cost dekat baju. T___T

Shawl pun beli hari Sabtu tu jugak dekat pasar Kemboja. Harga RM10 je. Yang ni sangat puas hati, sebab susah jugak nak cari tudung warna macam ni, soft pink. Dah jumpa terus grab. Plus sekarang semua shawl kat Pasar Kemboja design heavy-heavy sangat, dengan button, manik, lace segala macam mak nenek I dont likee.

As you guys can see, I didnt wear veil on my e-day, ntah malas la veil bagai. The simpler the better, rasa camni pun dah okay dah. Kalau survey harga veil bukan murah okay, mostly tengok B2B spent hundreds jugak la untuk veil. So baik I ganti dengan headpiece macam dalam gambar tu. I beli direct from China, so cheap muahaha.

And lastly the handbouquet, also bought from China. I ni bukan stock DIY sangat, I dont have time for that, and ada incident jugak happened 1 week before my e-day which I will story later huhu. Handbouquet ni cantik sangat kan, nama bunga ni hydrangea. Artificial flower jerr, but still looks nice in pic. ^^


3 LOVE(S):

Raz said...

cantiknya awak.. congratulation!

cik hani said...

tahniah..canteknya..

Rozana Razali said...

Thanks Raz & cik hani. :)

Post a Comment

© 2011; The Diary of a Nobody | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger