Sponsor

Tuesday, September 29, 2015

Lauk kenduri tunang





Assalamualaikum. Lama pulak berehat tulis pasal tunang hari tu. Payah betul nak consistent blogging ni. Padahal tak busy mana pun. Tapi tu la tak rasa meriah macam zaman blogging dulu-dulu kan. Rindu pulak huhu.

Event start pukul 12, so kena la makan heavy. Catering just order dua lauk ayam berempah, gulai ikan talang dan nasi putih je. Tak sure order untuk berapa orang makan tapi tetamu takde la ramai sangat. Total cost RM450. Rasa mahal jeee.

Lepas tu lauk masak sendiri pun ada. Ada pajeri amra, sayur keladi, jelatah, ulam-ulaman & paling special sambal udang galah. Udang galah ni my dad yang tangkap sendiri tauu, gigih kumpul sikit2 sampai jadi bukit. Amra, keladi, ulam semua pokok sendiri je, jimat kan. Pastu minum air tebu, pun pokok sendiri. Siap ada dessert lagi, kakak buat puding laici, oii sedapnyaa. Total cost yang ni tak tau. Ayah yg sponsor bahan2 mentah nak masak, catering & sewa khemah RM150. Thank you ayahhh.


Takde pulak gambar lauk, so letak gambar lain jela ye. Thanks for reading!




2 LOVE(S):

cik hani said...

still murah sebab masih ada lauk yang masak sendiri.
simple2 pun meriah..

nanti kawen pulak, menu apa ye..hehehe

Rozana Razali said...

@cik hani: itu tak fikir lagi memandangkan tarikh pun takde lagi huhu. Nanti mesti jemput hani. :)

Post a Comment

© 2011; The Diary of a Nobody | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger