Sponsor

Tuesday, November 15, 2016

Resepi Nasi Goreng Pattaya

Ni menu pertama aku masak selepas jadi bini. Actually husband dah lama request dari belum kahwin, tapi lepas kahwin baru dapat. huhu. Actually tak susah pun buat nasi goreng pattaya, kita makan kat kedai pun bukan ada apa sangat, just letak isi ayam je. Kalau tak kedekut bahan confirm sedap. Tapi aku yang baru kawin ni pakai apa yang ada jela, asalkan kenyang. ☺





NASI GORENG PATTAYA
  • 2 cawan nasi putih
  • 1 keping dada ayam - potong kecil
  • Udang segar 
  • 1/2 lobak merah - dipotong kiub
  • 1 tangkai cili merah - dipotong serong
  • 2 biji cili padi - dicincang halus
  • 2 ulas bawang putih - dicincang halus
  • 2 sudu besar sos tiram
  • 2 sudu besar sos cili / tomato
  • Garam dan lada sulah secukup rasa
  • 2 biji telur - dipukul (untuk dadar)



0 LOVE(S):

Post a Comment

© 2011; The Diary of a Nobody | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger