Sponsor

Thursday, April 13, 2017

Resepi sukun goreng

A post shared by Rozana Razali (@rozanarazali) on

Selepas 3 hari mak bagi sukun ni baru nak goreng. Dah agak ranum masa potong tu agak susah sikit. Tapi bila goreng sedap sangat rasa berlemak. Malam sebelum goreng beriya google resepi tapi kebanyakan bubuh air kapur, kita takde air kapur la, pastu ada yang bubuh telur. Hmm

Better whatsapp mak tanya, tapi mak2 ni dia bagi basic ingredients je takde sukatan semua, main agak2 sendiri la ye, guna lidah rasa sendiri hehe. So lepas agak2 haritu jadi jugak, yang penting laki kata sedap hihi.

2 sudu tepung beras
1 sudu tepung gandum
Minyak panas
Air 
Garam
Serbuk kunyit untuk warna

Campur je semua bahan tu, sampai kepekatan yang sesuai, pastu goreng dan siap untuk dihidang. ☺



0 LOVE(S):

Post a Comment

© 2011; The Diary of a Nobody | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger